Història de la empresa

Schott Atevi es va començar a construir el 5 de Maig de 1953 pel grup francès Saint Gobain, per a la producció de tubs de vidre.



Al llarg del primer any ATEVI funcionava solament com a magatzem per a la comercialització i distribució de vidre importat de França.


Durant els 10 primers anys la totalitat de les accions d’ATEVI es repartida entre: la Cristaleria Espanyola S.A. (La Direcció General per a Espanya del grup francès Saint Gobain) i les empreses CELO S.A. i VICASA.


El primer gerent d’ATEVI va ser Jean Vernós. Es va incorporar en agost de 1953 i va responsabilitzar-se de la construcció del primer forn i de la posada en marxa de la fàbrica.


A finals de gener de 1954 es comença a extraure tub de vidre. Es fabriquen tres classes diferents: tubs per fluorescent, vidre blanc per laboratori i varetes.

 
En 1958 es construeix un segon forn i en 1968 es renovat per complet. En 1975 el forn s’apaga novament, però aquesta vegada no es torna a engegar, i en 1999 es enderrocat definitivament.

Durant els anys que van transcorrer a la vida dels forns 1 i 2 passen per ATEVI un total de cinc gerents: els Senyors Vernós, Marchand, Gas, Marquina i Eguireun. Tots pertanyents a la vella etapa de Saint Gobain.

El procés d’adquisició d’ATEVI per part del Grup Schott es fa de forma gradual.

La primera compra d’accions es porta a terme en 1964. Schott compra 1741


En 1966 adquireix altres 870. Amb allò la participació ja es de un 30%.


En 1968 compra 3.454.


En 1978 el Grup Schott adquireix 9.670, amplia capital amb altres 25.000 i es queda finalment amb el total de les accions i el control d’ATEVI.


Durant els catorze anys de transició en els que ATEVI va apropant-se poc a poc a la seva nova família, les anades i vingudes del jove alemany son cada vegada mes freqüents. Es tracta de Friedrich Brunner, un tècnic especialista en la fabricació de tub de vidre format en Mitterteich. Comença les seves primeres visites en 1969, generalment ve a solucionar problemes del H-1.


En 1978 ATEVI ja es SCHOTT. Comença llavors una nova etapa, ATEVI queda totalment desvinculada del grup francès i es SCHOTT qui entra de ple en escena.


En 1978 va començar una crisi a la empresa que va durar fins 1981 fent que els tres primers anys de la transició es converteixin en una època difícil


Desprès de la crisi, ATEVI s’entrega a anys un procés interrompi’t per arribar a una total identificació amb SCHOTT.


En aquests 57 s’han produït dos importants fets a la història d’ATEVI.


- La primera en 1978, quan passa a ser una empresa més del grup SCHOTT.


- La segona en el 2002 quan se fusiona com SCHOTT IBERICA.


Actualment hi ha 122 treballadors a l’empresa, que es dedica especialment a fabricar tubs de vidre pel mercat farmacèutic. N’hi ha moltes sedes de SCHOTT al món, com a Alemanya, Austria, Bulgaria, Croacia, EEUU, Canadà, Argentina, Brasil, Colombia, Mexico, China, Corea del Sur...